Styrket konkurrenceevne i økologisk mælkeproduktion
Projektets overordnede formål er at styrke konkurrenceevnen i økologisk mælkeproduktion. De seneste års udvikling hos økologiske mælkeproducenter viser lav eller ingen ydelsesstigning, stagnerende/lave grovfoderudbytter, højere fremstillingspris på mælk, lav energiudnyttelse i stalden og samlet set en svag udvikling i produktionsøkonomien, som også betyder, at den økologiske mælkeproduktions konkurrenceevne svækkes i forhold til den konventionelle mælkeproduktion.
På den baggrund er projektets formål:
· At analysere årsager til en svag udvikling af effektiviteten i marken og stalden hos
økologiske mælkeproducenter.
· At udvikle rådgivningen, så bedriftsspecifikke tiltag i mark og stald i højere grad har en
positiv effekt på nøgletal og økonomisk resultat.
· Specifikt at vurdere mulighederne i valg af økonomisk optimalt foder- og ydelsesniveau til
malkekøer under aktuelle og skiftende prisforudsætninger.
· At anvise virkemidler til at opnå højere udbytter i markbruget, som er koblet til et
økonomisk optimalt foderniveau i stalden.